Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
24. september 2024 - Dogodek

Alzheimer Cafe: Prehrana za možgane

Spletno predavanje in ustvarjalni namig

torek, 24. september, ob 11.00

Toplo vabljeni na brezplačno spletno predavanje Prehrana za možgane. Predavateljica Anja Mrhar je magistra inženirka prehrane in doktorska študentka študijskega programa Bioznanost, smer Prehrana. Svoje delo opravlja kot raziskovalka na Univerzi v Ljubljani - Biotehniški fakulteti ter sodeluje z Nevrološko kliniko Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Osredotoča se na raziskovanje in prepoznavanje povezav med prehranjevanjem in pojavom demence. Svoje znanje in delo trenutno izpopolnjuje na Karolinska Institutet v Stockholmu na Švedskem, kjer sodeluje pri delu v raziskovalnem centru za staranje.

Prijavite se preko povezave: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_ZM5uYHwFSA-ZObb-knV0sA. Po prijavi boste prejeli povezavo do predavanja.

Čeprav tokratni Alzheimer café, ki ga sicer že tradicionalno organiziramo skupaj s Spominčico vsak zadnji torek v mesecu, izjemoma ne bo potekal v Narodni galeriji, vam vendarle posredujemo tudi namig za ustvarjanje: prehrana je namreč res zelo pomembna za preventivo, a z zelišči, zelenjavo in gomolji lahko ustvarjamo tudi izven kuhinje! Likovno ustvarjanje ima namreč prav tako izjemne pozitivne učinke in lahko pripomore osebam z demenco, da lažje izrazijo svoja občutja in čustva in vsaj za hip pozabijo na nelagodje. Kar ne gre v lonec, lahko torej uporabite za ustvarjanje. Kako, si poglejte tukaj (sledite povezavi).
Toplo vabljeni k poslušanju in ustvarjanju, zadnji torek v oktobru pa se ponovno srečamo v Narodni galeriji!