Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
28. - 30. oktober 2024 - Delavnica

Krompirjeve počitniške delavnice za otroke

Ustvarjalno varstvo za otroke od 5. do 11. leta

Otroke vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Pred bližajočo se nočjo čarovnic bomo poiskali najbolj strašne umetnine* na občasni razstavi Stari mojstri iz zbirk Muzeja za umetnost in obrt, Zagreb. Reševali bomo tudi galerijske uganke ter poskrbeli tudi za igro in zabavo v galeriji in na prostem v parku Tivoli.

Vsak dan se bomo lotili večje likovne naloge, v vmesnem času pa bomo izdelovali manjše okrasne predmete, ki jih bomo tokrat navezali na jesen in noč čarovnic.

*Razlage strašnih umetnin bodo prilagojene najmlajšim otrokom.

Primerno za: otroke od 5. do 11. leta

Termin: od ponedeljka do srede, od 28. do 30. oktobra 2024, od 8.00 do 16.00

*Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi v opombah.

Cena posamezne delavnice (1 dan): 35 EUR, za člane Galovega kluba 30 EUR

Cena sklopa 3 delavnic: 90 EUR, za člane Galovega kluba 80 EUR

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti za otroke iz iste družine: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

PROGRAM DELAVNIC

Ponedeljek: Koga so za kazen vrgli v peč?
Na razstavi si bomo ogledali grafiko, ki prikazuje zgodbo o kralju in treh mladeničih, ki jih je kruto kaznoval. Po ogledu bomo v grafični delavnici spoznali postopek izdelovanja grafike in njene posebnosti. Zgodba o kralju in mladeničih pa nas bo navdihnila k ustvarjanju svoje pravljice, v kateri nastopajo raznorazna bitja, zmaji, čarovnice in druge grozljive pošasti. S pomočjo grafike bomo ta domišljijska bitja oživili na papirju.

Torek: Boj s groznim velikanom
Ali veš, kako je David, majhen in pogumen pastirček, premagal ogromnega Goljata? Skupaj bomo na sliki našli ta neverjetni prizor in se pogovorili, kako je David zbral pogum za boj. Ampak v galeriji se skrivajo še druga bitja! Mogoče bomo srečali kakšno čarovnico, ki kuha čarobne napitke, ali pa vile, ki plešejo v mesečini. Katera bitja bomo še odkrili? Potem pa se bomo tudi sami prelevili v junake in se na delavnici preizkusili v različnih kiparskih tehnikah.

Sreda: Hiša strahov
Ogledali si bomo kipe svetnikov, ki so doživeli težko, in fresko Mrtvaški ples, ki nas bo popeljala v čas, ko je smrt bila vsakdanji spremljevalec. Izdelali bomo okostnjake iz različnih materialov in jih okrasili, iz papirja pa bomo zgradili tudi hišo strahov in jo poslikali z duhovi in pajki.

PRIJAVA IN PLAČILO

Za prijavo izpolnite spletni obrazec na dnu strani. Plačilo je možno osebno pri blagajni Narodne galerije ali z nakazilom na TRR:
Narodna galerija 
Puharjeva 9
1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0110 0603 0377 028
Sklic: SI 00 22115
Namen: Počitniške delavnice ime + priimek otroka

Dodatne informacije:
E: dejavnosti@ng-slo.si
T: 01 24 15 435

Prijava

 
Ime in priimek
Telefon
E-naslov
Opombe