Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
10. oktober ob 16.30 - Delavnica

Voden ogled z ustvarjalno delavnico: Otroci na slikah

V okviru akcije Z igro do dediščine

četrtek, 10. oktober, od 16.30 do 18.30, brezplačno

Ogledali si bomo otroške portrete v stalni zbirki in raziskovali, s kakšnimi predmeti ali hišnimi ljubljenčki so otroci naslikani. Spoznali bomo tudi slikarke in slikarje, ki so jih upodobili. V delavnici bomo s posebnimi barvicami naslikali svoj avtoportret z našo najljubšo igračo ali kosmatinčkom. Kdor bo želel, bo svojo risbo lahko obogatil še s čopičem.

Primerno za otroke od 5. leta dalje ali mlajše v spremstvu staršev.

Z igro do dediščine

V tednu akcije Z igro do dediščine si lahko družine z otroki od 8. do 13. oktobra stalno zbirko Narodne galerije ogledate brezplačno, izbrane artikle za otroke in družine pa lahko v galerijski trgovini kupite do 20 % ceneje.

Delavnico organiziramo v okviru vseslovenske akcije Z igro do dediščine, ki jo koordinira Skupnost muzejev Slovenije. Namen akcije je promovirati pedagoško delo v muzejih ter njegov pomen pri približevanju kulturne dediščine in muzejskega dela javnosti, širiti prepoznavnost kulturno-vzgojnih pristopov in programov v muzejih in galerijah, spodbujati medgeneracijsko zbliževanje, odkrivanje novih znanj skozi igro, aktivno doživljanje in ustvarjalnost.

Prijava

 
Ime in priimek
Telefon
E-naslov
Št. udeležencev
Opombe