Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
Likovni natečaj | 1. 9. 2024 – 16. 5. 2025

Fantazijska bitja

Manga likovni natečaj

Narodna galerija in revija PIL v šolskem letu 2024/2025 razpisujeta manga likovni natečaj Fantazijska bitja. Pošlji nam svoj izdelek in se poteguj za super nagrade!

Natečaj je namenjen vsem, ki radi ustvarjate v stilu mange. Vabimo te, da v obliki slike ali stripa ustvariš in nam predstaviš svojo interpretacijo fantazijskih bitij.

Uporabi domišljijo in cesarstvo bitij, ki ga lahko sestaviš, je neizmerno. To niso navadna bitja, dodajaš jim lahko različne moči, nadnaravne sposobnosti, mešaš neukročeno divjost in prefinjeno eleganco in ustvarjaš svet po svojih merilih. Konji, ki galopirajo skozi vodo, ptice, ki lebdijo v vesolju, neuničljivo bitje, ki mu ogenj ne pride do živega. Fantazijska bitja so lahko plod naše domišljije… ali pa izvirajo iz preteklosti, iz mitologije.

Zgodbe in pripovedke o fantazijskih bitjih, mitoloških osebah obstajajo že od vekomaj. Upodabljali so jih kot zmaje, večglave kače, vile, velikane, velikanske ribe, kentavre, enoroge, volkove, pse, škrate in številne druge – nekatera od teh domišljijskih bitij najdemo tudi na umetninah v Narodni galeriji. Vabimo te, da nam predstaviš svojo likovno interpretacijo fantazijskih bitij, poosebljanje naravne ali nadnaravne sile, ki ustvarja ravnovesje v svetu.

Do kdaj in kam pošlješ svoj izdelek?

Izdelek poljubnega formata lahko pošlješ do vključno 16. maja 2025 na naslov Narodna galerija, Puharjeva 9, 1000 Ljubljana, pripis: za manga likovni natečaj.

Ne pozabi na osnovne podatke: ime in priimek, naslov, e-naslov in starost. Če si izdelek naredil v okviru šole oziroma pod strokovnim vodstvom, dopiši še razred, ime šole, mentorja in njegove kontaktne podatke.

V izbor za nagrade in  razstavo lahko sodelujejo le likovni izdelki, prejeti v fizični obliki.

Strokovna komisija bo izbrala najboljša dela, ki bodo nagrajena in razstavljena. Odprtje razstave bo v Narodni galeriji v juniju 2025, na Poletno muzejsko noč.

* Pridržujemo si pravico do sprememb.

Potrebujete nasvet likovnega pedagoga ali si želite ogledati fantazijska bitja v Narodni galeriji brezplačno?

Pridite na Manga druženje v Vhodni avli Narodne galerije za mlade 12+

3. december 2024, od 15. do 18. ure
8. februar 2025, do 10. do 18. ure

Vabljeni na brezplačno manga druženje ob dnevih odprtih vrat Narodne galerije. Ustvarjali bomo v manga stilu, testirali markerje COPIC, spoznali zanimive fantazijske motive, ki se skrivajo v stalni zbirki. Dobili boste tudi ideje in risarske nasvete za manga likovni natečaj!

Več informacij

Oddelek za izobraževanje in animacijo:
E: dejavnosti@ng-slo.si
T: (01) 24 15 435 / 24 15 415

Arhiv preteklih natečajev poiščite na povezavah: